Вицепремиерът Валери Симеонов е бил сред номинациите за здравен министър, научи БЛИЦ. Това е станало след като генерал Николай Петров се оттегли от поста заради компромата на bTV.
"Вярно е, че имаше предложение да стана министър на здравеопазването, тъй като на този пост се иска човек със здрави нерви. Аз не се съгласих! Ще подкрепя кандидатурата, която предложи ГЕРБ. За мен е важно следващият здравен министър да продължи политиката на генерал Петров", заяви пред БЛИЦ вицепремиерът Валери Симеонов.
 

На въпрос на БЛИЦ - кой ще е новият здравен министър, Симеонов отговор: "За мен не е важна личността, а действията, които ще предприеме новоизбраният кандидат.

Знам какво уби професионално генерал Петров! Това са лобитата в здравеопазването, които попречиха на реформите, които беше започнал в лекарствената политика и болниците.

Влади Горанов е прав като казва, че на всички нива се краде".

Валери Симеонов обяви, че ще застане плътно зад гърба на Борисов по отношение на кандидата, който предложи за шеф на здравеопазването. "Генерал Петров беше министър от квотата на ГЕРБ. Логично е ГЕРБ да предложи негов наследник", подчерта Симеонов пред БЛИЦ.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД МИНУТИ В БЛИЦ - ПЪРВА ВЕРСИЯ КОЙ ЩЕ Е НОВИЯТ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР