Директорът на ДАНС Петко Сертов е бил таен шеф на прострелялия се смъртоносно началник на кабинета на Ахмед Доган - Ахмед Емин. Сертов и Емин са от една и съща масонска ложа, свързана с Мултигруп. Шефът на българското ФБР става зидар през 2000 г. Емин постъпва в същата ложа две години по-късно с препоръки от близък до Илия Павлов, пише "168 часа".
Сертов, който е по-стар член на тайната организация, се е явявал началник по масонска линия на Емин. Според публикувания в интернет "Конституция на Върховния съвет на масоните в България" точно се упоменават 33 степени, като по-низшите са подчинени на по-висшите.
"Трудно може да се прави връзка между общото масонство на Сертов и Емин, и започналата акция на ДАНС срещу обръчите на ДПС и смъртта на шефа на канцеларията на Доган. Едва ли Сертов би изисквал по масонска линия нещо от Емин, свързано с проверките на ДАНС. Това противоречи на устоите на организацията. По тази логика биха могли да бъдат заподозрени още доста хора от ДПС, които също са масони", казва един от членовете на Българската ложа.
Шефът на българското ФБР става зидар през 2000 година и пряко участва в ръководството на тайната организация. За разлика от него Емин постъпва в същата ложа две години по-късно. Той е бил от по-долните нива, най-вероятно просто член на някое от т. нар. ателиета. 
"168 часа" е разговарял с хора от ложата, но те отказват официален коментар, тъй като според правило на организацията масонът може да говори само за себе си. 
В  ложата членувал и Илия Павлов. Твърди се, че Павлов и Емин били близки. Според запознати зидари били и поне половината от сегашните ДПС депутати. /БЛИЦ