Премиерът Кирил Петков се заинати и обяви, че няма да въведе задължителната ваксинация и няма да отмени зеления сертификат, докато не се гарантира животът и здравето на българските граждани. Това му изказване дойде в отговор на въпрос от лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

"Това няма да се случи, докато аз съм министър-председател", обяви Петков и извади статистика какъв процент от починалите вчерашния ден и влезлите в болница са били ваксинирани.

"Искам да се похваля, че откакто започна новата програма от 1-ви януари, само за последните 3 дни над 92 хил. души се ваксинираха. Ако трябва да съм конкретен, 34 хил. вчера, 32 хил. предишния ден и 32 хил. по предишния ден. Ваксинацията е единственият начин да се справим с кризата и когато това стане, вече няма да имаме нужда от зеления сертификат", каза още той.

В негов отговор се включи отново Костадинов.

"Нека видим как ще ни спрат, когато решим да влизаме на работа в парламента без зелен сертификат, ние сме против тази насилствена ваксинация, ще стане интересно, каза Костадин Костадинов. На края на изказването си той се обърна и към председателя на Народното събрание Никола Минчев, че ще има за него "бял автобус", тъй като шефът на НС изрази мнение, че протестът на "Възраждане" трябва да е законен.