По време на Председателството България ще покаже, че управлението е стабилно и намеците за нестабилност не са верни, защото отразяват различието в партиите. Различие, което придава многообразие, а не води до разцепление. Това каза председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров в декларация от името на групата.
„Започваме Председателството с едно невиждано до момента управление - през целия Преход до днес патриотични формации не са участвали във властта“, посочи той. „Убеден съм, че Председателството ще завърши с убеждението, че в България патриотичните формации са надежден партньор“, заяви Волен Сидеров.

„Обединени патриоти“ ще бъде гаранция линията на повишаване на стандарта на живот, на условията за бизнеса и на социалния климат да продължи“, изтъкна председателят на ПГ на „Обединени патриоти“. Според него България не е имала по-добра позиция спрямо Западните Балкани. „Нека да обръщаме по-малко внимание на поръчкови писания в чужди и наши медии, които да ни зареждат с негативизъм и мазохизъм“, призова Волен Сидеров.