Посещението на Борисов беше полезно за България. Като шеф на изпълнителната власт може да придвижи теми, които бяха поставени на тази среща. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, предаде репортер на БЛИЦ. 

"Не съм присъствал на срещата, но фактът, че министър-председателят беше приет от президента на Русия и то като председателстващ в ЕС, е важен", коментира още Сидеров. 

"Хубаво е, че Борисов показа, че не се поддава на външен натиск", посочи лидерът на "Атака" по отношение на случилото се със Скрипал.

Сидеров проговори и за АЕЦ "Белене": "Много се забавихме за АЕЦ "Белене" заради вътрешни политически битки. Централата може да бъде построена и имаме нужда от нея. Това е изгодно за България", смята той.

"Втората стъпка е да имаме последователност и да имаме нужните стъпки да поставим това отклонение на газовата тръба. От руска страна искат гаранция от ЕС, а ние имаме условията да я получим. Ние чухме от Туск и Юнкер едно много смело разграничаване от Тръмп. Ние сме в нова фаза на развитието на ЕС, има едно еманципиране на политиката като се гледа нашият интерес, а не чужд. Ние трябва да имаме добри икономически отношения с големи страни като Русия, Китай и други страни от ЕС. Путин е държавник, който гледа стратегически на нещата и за него е ясно, че понякога има обстоятелства да се снишават държави като нас. Той не е злопаметен, просто иска гаранции. Спомняте си, че трябваше да тръгне "Южен поток", но дойдоха американците и казаха "не"", каза още Сидеров.

"Знаете, че в България има двама политически лидери, единият е Марешки. Трябва ми повече време, за да коментирам ситуацията с него. Например поне час медитация", пошегува се Сидеров.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ