Българското европредседателство през първите 6 месеца на годината ще бъде в полезрението както на общественото, така и на медийното пространство. Но как ще се повлияе от всичко това скептицизмът към евроидеята? 

"Евроскептицизмът не се е променил, тъй като има много неща, които трябва да се оправят в Съюза. Едни от темите, които трябва да се обсъдят през европредседателство ни, са мигрантският поток и в каква Европа искаме да живеем. Като домакини ние нямаме право да пледираме за неща, които пряко ни касаят. Но може да задаваме дневния ред", посочи лидерът на "Атака" и част от "Обединени патриоти" - Волен Сидеров.  

Той отбеляза, че редица държави, които подкрепяли до скоро мигрантския поток и заселването в Европа от всеки, който поиска, вече са сменили посоката си. Все повече гласност набират идеите, които навремето проповядвах, уточни политикът в студиото на "Денят ON AIR". 

"Европа се еманципира от тоталната зависимост от политика на Вашингтон. Тя трябва да има свой път на развитие, който да обхваща европейските държави. Консервативните партии започват да заемат все по-голямо място в политическото пространство. Задача на евролидерите е различните култури да се сработят", подчерта Сидеров.

Относно слуховете, че стабилността на коалицията между "Обединени патриоти" и ГЕРБ се клати, лидерът на "Атака" обясни, че информацията погрешно се разпространява от ДПС. 

"Управлението в България с участието на "Обединени патриоти" не е по-различно от това в други европейски държави. Не е против Европа. Коалицията с нас води до стабилност. Засега няма знаци, че след европредседателството ще се разпадне. Либералният алианс в Европа търпи щети и отстъпва пред консервативната идеология", категоричен бе гостът на Bulgaria ON AIR. 

Попитан за вота на недоверие, който БСП предстои да внесе, Волен Сидеров заяви, че гласуването няма да бъде успешно, тъй като по-голямата част от българите знаят, че в момента по-добра алтернатива на ГЕРБ няма. 

"Хубаво е да се замислим защо сме във властта. Неуспехът на вота не бива да бъде посрещан като победа, а като причина да се замислим какво може да се подобри. Трябва да впрегнем интелектуалния си потенциал, за да се преориентираме като държава, която изнася продукт с принадена стойност, а не да изнасяме само суровини", изтъкна патриотът.

В този ред на мисли Сидеров добави, че висококвалифицираният човек трябва да бъде добре заплатен, тъй като корупцията в една страна е тясно свързана със стандарта на живот. Независимо от антикорупционния закон, качественото му изпълнение зависи винаги от хората, поясни той. 

За финал на разговора лидерът на "Атака" сподели, че планира нов политически проект, представляващ по-широко гражданско движение, което да разпространи идеите на консерватизма.