Руският патриарх Кирил говореше верни неща. Човекът е прав – не даваме признателност, отсече лидерът на „Атака” Волен Сидеров.
„Навремето съм критикувал съветската система. Аз защитавам днешна Русия, защото Владимир Путин върна държавата на руснаците”, посочи той пред БНТ.

Сидеров коментира и изказването на вицепремиера Валери Симеонов. "Кой си ти, че да коментираш думите на един патриарх? Патриарх Кирил каза правилни неща. Той заяви, че в последните години се размива ролята на Русия в освождението ни. Руският патриарх има право да се възмути и да заяви - стига с тези финландци и ескимоси. Те са били част от руската армия. Този патриарх е един изключителен ум, невероятен аналитик. Не е тропал по масата, а с равен тон каза всичко”, каза още Сидеров.  

Той се изказа остро по адрес на журналиста Горан Благоев. По думите му  Благоев е агент на соросоидните общества. „Досега слушах тенденциозните му изказвания. Такива хора са вредни за обществото, защото те манипулират”, каза още лидерът на „Атака”.

Според Сидеров е даден сигнал да се плюе по Русия. „Дали няма връзка със сега задвижени енергийни проект. „Дали цялото това натискане на пружинки няма връзка с това, че се възстановяват енергийни проекти, че можем отново да станем важни в Европа”, попита той.