Лидерът на АТАКА Волен Сидеров поздрави премиера Бойко Борисов за позицията на правителството и за изключително разумното решение да не се експулсират руски дипломати. "Това бе един добър ден за българската демокрация", коментира по тв АЛФА Сидеров.

"Той израсна като държавник и в момента води точната и правилна политика", каза Сидеров за премиера.

Похвали и коалиционния си партньор в ОП: "Валери Симеонов зае много държавническа позиция, в същото време Цветанов да се опитва да ескалира напрежението", коментира Сидеров.

И изрази недоумение как лидерът на БСП Корнелия Нинова похвалил премиера, а неговият заместник не е доволен. "В случая политическият опонент Нинова казва - "да, Борисов, ти постъпваш правилно, а неговият втори човек в партията, той като че ли не е доволен от резултата. Аз с такова усещане останах, което говори за нещо много по-сериозно", заключи Сидеров.

И изрази притеснението си от думите на Цветанов. "Дали той осъзнава, че вреди на българския национален интерес, когато подклажда напрежение и казва,че нищо не е решено, той това казва с неговия езоповски език, щях да кажа, но ще обидя Езоп, с Цветановския език и стил, че едва ли това решение на премиера е нещо временно", коментира Сидеров.

"Това е вторият човек в партията, лидер на парламентарната група, човек, който кадрува в държавата, кадровик номер едно, прави внушения, че нищо не е решено и че предстои да се изгонят дипломати, и че ако зависеше от него, той щеше да го направи. Това наистина е опасно", изрази притеснение коалиционният партньор на ГЕРБ и лидер на ПГ на ОП.

"Дали Цветанов саботира действията на собствения си премиер", запита се Сидеров.  След което добави, че това вече е проблем на самия Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!