Министър-председателят подаде оставка без основателни причини. Нямаше промяна на съотношението в пленарната зала. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в декларация от парламентарната група. Той даде своя прочит за актуалната политическа ситуация, като добави, че през последните седмици е наблюдавал действията на политически сили.
"Президентът Плевнелиев, на когото аз не съм фен, постъпи разумно. Направи Консултативен съвет за национална сигурност и заяви, че е загрижен да няма избори, а да се направи някакъв кабинет и се обърна на първо място ГЕРБ. Сега разбирам, че ГЕРБ вече са върнали мандата", отбеляза Сидеров. По думите му мандатът ще отиде при БСП, които обаче също нямало как да направят правителство.

"Надявах се разумът да надделее над политическия елит", коментира още Сидеров. Лидерът на Атака направи коментар и за мажоритарния вот и референдума. Според него ГЕРБ и БСП са се уговорили за мажоритарна смесена система.

"И край, няма да има Реформаторите, Атака, БДЦ, само тези две партии. Но аз искам да им кажа - не мислете по типичния начин - дайте да прецакаме другите", заръча Волен Сидеров и напомни, че заради това мислене сме изпаднали 500 години в робство. Той приключи изказването си с думите:

"Помнете, че сте смъртни!"

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!