Това беше първата такава среща на високо ниво в Русия с представители на българския парламент. Цвета Караянчева беше първият председател на българския парламент, който направи изказване пред Федералното събрание на Руската федерация. Това заяви след срещата в Москва лидерът на "Атака" Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ.

"От цялата среща имам забележка - докато Караянчева казваше, че Русия трябва да присъства в политиката на Европа, Джема Грозданова от ГЕРБ е гласувала “въздържала се” за връщането на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Отиваме там да договорим отношения за търговия и туризъм, а в същото време проявяваме селски хитрини. С такива действия не се прави големи политики. Нанасяме щети на България, бидейки по-католици и от папата", разкри още той.

"Българо-македонската комисия не работи никак. Договорът за добросъседство позволява вкарване на анекс, а ние очакваме управляващите да го придвижат. Очаквам подкрепа на внесения от нас анекс от всички партии. Искаме добри отношения със Северна Македония, но те да са добре регламентирани", коментира лидерът на "Атака"

"Темата за абортите е много важна. На ден се правят по 70 аборта. Това са 70 убийства, а после говорим за демографска криза. Възмутен съм, че така ехидно много хора коментираха темата. Питаха ме дали плодът е човек, ами нека вкараме темата на дневен ред и ще разберем какво мислят българските граждани", завърши Волен Сидеров.