Председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров направи изявление пред журналисти в парламента по повод отлагането на гласуването на министерските оставки, защото няма внесен президентски указ за освобождаването на Младен Маринов от поста гл. секретар на МВР.


"Надявам се, че президентът не иска да предизвика правителствена криза като бави указа за освобождаването на Младен Маринов. По този начин да блокира желанието на парламентарното мнозинство да избере нови министри, това не би бил държавнически ход. Подписването на указа е необходимо, за да бъде предложен Младен Маринов за министър. Президентът би трябвало да излезе и да обясни какви са причините да не го подпише“, посочи Волен Сидеров.

Попитан допуска ли умисъл в това, че президентът не подписва указа той коментира: „Със сигурност има умисъл, въпросът е какъв. Разбрах, че пътува, но това не би трябвало да му попречи. Не знам дали има други по-дълбочинни причини“.

„Другата седмица най-вероятно ще гласуваме министрите“, уточни Сидеров. „Президентът е забавил подписа, дали е заради пътуването му до Рига, вероятно то е много важно - ще стане ясно“, обясни председателят на ПГ на „Обединени патриоти“.

„Не вярвам този ход да доведе до правителствена криза и предсрочни избори. Самият президент каза, че не вижда условия за такова развитие на нещата. Смятам, че не цели това“, каза още той.