Явор Нотев е изключително подходящ да оглави Правна комисия. Това каза пред журналисти лидерът на „Атака“ Волен Сидеров във връзка с номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър, при които той трябва да освободи поста на председател на парламентарната правна комисия, предаде „Фокус“.

Сидеров отбеляза, че все пак ГЕРБ са основната управляваща партия, но посочи, че ако одобрят Нотев за поста, това ще бъде добър жест от тяхна страна. „Има достатъчно хора с подготовка тук - и юридически, и парламентарен опит“, допълни Сидеров. За кандидатурата на Кирилов за правосъден министър, лидерът на „Атака“ коментира, че той е юрист с наложено име.

„Той се справяше много добре тук като шеф на правната комисия. Не мисля, че един Явор Нотев би бил по-ниско ниво, ако бъде предложен и приет за председател на Правната комисия. Защо не. Не е вярно, че няма капацитет. Има. Въпросът е в разпределението на задачите“, заяви Сидеров. По думите му квотата е нещо относително, защото нещата в живота не са таблица в „Ексел“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!