При управлението на министъра на отбраната Каракачанов военното разузнаване е пред фалит, пред срив. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров по време на дебатите по президентското вето върху Закона за военното разузнаване.

"И министърът на отбраната, и президентът трябва да са тук, тъй като ние днес обсъждаме дали да приемем ветото на президента върху една очевидно лобистка поправка в закон. По тази тема нямаше обществена дискусия. Нашите колеги от "Атака" ще се посъветваме как да гласуваме. Дискусия нямаше.

Дали цивилен или военен шефът на Военното разузнаване, не знам дали е тема. То имаше цивилен - Йордан Бакалов. Сега е военен, иска се отново поправка, за да бъде отново цивилен. Питам кой ще е новият цивилен, поставен като шеф на Военното разузнаване.

Затова тук е нужно да бъде министърът на отбраната, за да го запитам директно в лицето кой ще бъде това", каза още Сидеров.

"Той е длъжен да отговори, защото това е важен въпрос. Военното разузнаване съществува 128 години", подчерта още Сидеров и отчете, че тази институция е приживяла всички превратности на историята, включително и годините на прехода към хаоса.

"Сега обаче при управлението на министъра на отбраната Каракачанов военното разузнаване е пред фалит, пред срив.

Същият този министър, който с лека ръка даде 2 млрд., за да купува чертежи, на които са нарисувани самолети. Същият този министър разпродава вкусни, апетитни парчета по Черноморието от българската земя. Не знам на кого, може би на чужденци, на олигарси.

Превърна Министерството на отбраната в агенция за недвижими имоти. Не за това гласуваха избирателите на "Обединени патриоти". Не за това говорехме пред избирателите, когато бяхме на митинги", заяви още Сидеров.

Той посочи, че когато го е издигал за министър на отбраната и вицепремиер, не е имало обещание за 2 млрд. за ненужни скъпи самолети, нито да дава българската земя на олигарси, нито "Военното разузнаване" на някой бате Харо нов", допълни Сидеров.