Няма непреодолими пречки за Обединени патриоти и явяването им заедно на евроизборите. Това каза председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров пред "Фокус".

В сряда 13 март ще бъдат обсъдени вариантите за явяване на коалиция ОП на евроизборите. Според Сидеров все още не е изключен варианта за общо явяване. Той припомни, че за сега са номинирани за водачи на листа Валери Симеонов от НФСБ и Ангел Джамбазки от ВМРО. „Атака“ до момента не е заявявала никакви номинации, уточни той.

Сидеров изрази надежда триалогът да бъде разумен и допълни, че каквото и да решат на срещата, след нея трябва да заявят на обществото, че управленският мандат ще бъде изкаран докрай, а явяването им на на тези избори да не с отразява на прекратяване на управленската програма.

Волен Сидеров каза още, че изказването на лидера на НФСБ Валери Симеонов за непреодолимите външнополитически различия между тях все още не изключва вариантът за общи решения. „Ако така смята, значи той не вижда път за общо явяване. Но това е идеята за утрешното ни виждане. Аз съм домакин на тази среща. Поканата беше от моя страна. Съгласиха се двамата ми колеги - и Симеонов, и Каракачанов да присъстват. Ще бъдат и заместник-председатели и ръководство на партии. Така че се надявам всичко това да се изговори. За мен е важно да стане културно, цивилизовано и да не предизвиква поводи за скандали или пък за някакви жълти тълкувания и интерпретации. Ако стигнем до този извод, че са непреодолими нашите различия и г-н Симеонов смята, че нямаме път заедно, нека да го каже, ще го обсъдим. И в крайна сметка ще приемем всяко мнение. Не можем насила да налагаме мнението си на другите“ каза той.

Според Волен Сидеров Европа под натиска на САЩ е отказвала да води нормална политика. Европа иска да се еманципира от САЩ и да води своя икономическа политика, каза още той. Според Сидеров в интерес на ЕС е да има нормални икономически отношения с Русия и Китай.