В България има полицейски терор и БСП крепи себе си във властта само благодарение на него. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров преди да внесе жалба във Военна прокуратура във връзка със задържането на евродепутата Димитър Стоянов и активисти на партията на 30 юли т.г., предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Сидеров заяви, че ако не получи публично извинение от вътрешния министър Михаил Миков, ще заведе дело срещу него. Ако сега Миков не реагира и не се извини за боя над Димитър Стоянов и над наши активисти, това ще означава, че той лично е наредил побоя, заяви лидерът на Атака.
Полицаите, които са заплашвали и били на 30 юли евродепутата са Емануил Емануилов и Петър Георгиев от поделение за охрана на подчинение на СДВР, каза Волен Сидеров след срещата си с прокурор Иво Петков от Военна прокуратура. Лидерът на Атака уточни, че те са под прякото ръководството на Ивайло Александров, който лично е разпоредил операцията по задържането на Димитър Стоянов и Ивайло Минов, служител на централата на партията. Това е брутална акция с пълното съзнание, че се върши незаконно задържане и побой срещу депутат на Атака, коментира Сидеров.
Наблюдаващият прокурор е обяснил, че няма повдигнати обвинения все още, защото тече предварителна проверка. Нападателите не са отстранени от работа, но ще искаме от Михаил Миков да ги уволни дисциплинарно, поясни Сидеров. Той добави, че ще иска среща с вътрешния министър, за да научи резултатите от проверката, назначена от него миналата седмица.
Имаме уверението от наблюдаващия прокурор Иво Петков, че Военна прокуратура ще направи разследването обективно и до край. Паралелно ще направим и наша проверка. Полицейският терор стана ежедневие в България, червено – турската власт си служи с полицейски терор, фермерите ги пребиват, пенсионерите, опозиционерите, коментира Сидеров.
Според него МВР се нуждае не от козметични реформи, а от цялостно преструктуриране. Министерството трябва да се разформирова като цяло и да се формира нов тип полиция, която да е към общините. Службите да са на подчинение на парламента и всичко да е под граждански контрол. В момента има една огромна машина от 65 хиляди човека, които вместо да разкриват престъпленията, те ги прикриват, работят в преки връзки с мафията, заяви още Волен Сидеров. /БЛИЦ