Този лекар, който извършва аборт, не е ли убиец? Положил е Хипократова клетва и трябва да обясни на момичето, че ще убие плод, който може да бъде гений. Това каза в предаването „Неделник” по АЛФА ТВ лидерът на АТАКА Волен Сидеров във връзка с темата „за” или „против” абортите, която повдигна преди седмица и която предизвика бурни дискусии сред обществото.

Той заяви, че в дебатите трябва да се включи и даде становището си и висшият клир на Българската православна църква.

Сидеров подчерта, че липсата на вероучение в училищата е проблем. Посочи и стряскащата цифра от 26 000 убийства на българчета още в зародиш годишно. Той се възмути, че не се учи закон Божий, не се учат неща, които по времето на нашите бащи и майки и дядовци са се учили още от началното училище. Тогава се е казвало какво е човек и че той е чадо Божие.

„15 години водя битка за вероучението. Трябва да се въведе като задължителен предмет. Това трябва да се учи, защото детската възраст е „най-попивателната”, категоричен бе лидерът на АТАКА.

Сидеров коментира като краен цинизъм и безумие т. нар. право на късен аборт (дори в края на бременността) в някои щати в Америка. „Америка я сочат за цивилизационен модел, но за мен това е полицейска и престъпна държава”, заключи лидерът на АТАКА.