Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и двама негови заместници са получили писма, които съдържат заплахи за живота им. Това съобщи самият Сидеров, който уточни, че подателят е "Волфграу" с адрес бул. "Витоша" №2, където се намира Съдебната палата, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
По думите на Сидеров "Волфграу" в превод от немски език означава "сив вълк". Заплахата към лидера на "Атака" е "смъртта е вече вътре в теб и няма спасение, остава ти по-малко от месец". Заместникът му Павел Шопов е получил текста "смъртта те очаква скоро, ще бъдеш затрупан в руините на някой от апартаментите си". Третият заплашен е Антон Сираков.
Волен Сидеров смята да се обърне към НСО, макар че при предишните заплахи през 2005 година той се отказа да ползва услугите й.  Освен това ще се обърне за съдействие към вътрешния министър Михаил Миков, а вече е запознал екип от 5-то РПУ в столицата.
Сидеров отказа да гадае кои са причините за заплахите, но не изключи те да са свързани с искането на имунитета на лидера на ДПС Ахмед Доган и с това, че след оправдателната му присъда онзи ден Павел Чернев ще трябва да обяснява защо е лъжесвидетелствал по делото срещу него. Лидерът на "Атака" беше категоричен, че няма намерение да се самоубива, за да не влиза в грях, защото е православен християнин. /БЛИЦ