Лидерът на "Атака" Волен Сидеров изригна от парламентарната трибуна за последствията от 10-годишното ни членство в Европейския съюз, което донесло само щети. За тези 10 г. българите опознаха дъното на мизерията, обобщи националистът и даде за пример затварянето на блоковете на АЕЦ "Козлодуй", заради което сега правителството тръгнало да се моли на Румъния да купуваме ток, предаде Канал 3.
Затварянето на реакторите нанесло милиарди щети, а Меглена Кунева и Соломон Паси излъгали, че за това настоява Европейската комисия като условие за членството ни. По тази причина Сидеров призова главния прокурор Сотир Цацаров, както е тръгнал да повдига обвинения, да потърси отговорност на виновните за това. Главният прокурор да заведе дело срещу Кунева и Паси, апелира към него лидерът на "Атака".



В речта си за откриването на краткия политически сезон, атакистът отбеляза, че не е толкова важна за хората смяната на избирателната система, а това да се промени "колониалното статукво в България" и да провеждаме национална политика "в стил Орбан".

"Ако не го разберем, ще останем на дъното, и няма значение дали членуваме в НАТО, ЕС или в някакъв извънпланетарен съюз", заключи лидерът на "Атака".