Депутатът от ВМРО Александър Сиди сподели остър пост във Фейсбук заради провокативна изложба, готвена от Фондация „Пловдив 2019“.

Нейната артистична директорка Светлана Куюмджиева стана скандално известна с близалките с лика на Альоша и цяла поредица ЛГБТ прояви, предвидени в програмата на Пловдив като културна столица на Европа. Именно затова и по инициатива на общинските съветници от ВМРО от града беше свикана извънредна сесия в понеделник, на която беше обсъдена оставката на въпросното лице. Заради яростната защита на кмета Иван Тотев и бойкота на общинарите от ГЕРБ обаче Куюмджиева продължава да е на поста си, въпреки недоволството на пловдивчани.

Също така е важно да се подчертае, че „Пловдив 2019“ не е частна фирма, а фондация, която харчи държавни и общински. Възмутително е именно с парите на данъкоплатците да се финансират подобни манипулативни, всяващи опасни антихристиянски и антиценностни внушения. Това е ясната позиция на ВМРО. Това е война и ние ще я спечелим, категоричен е Сиди.