Когато искаш да си морален съдник и стожер - излез и го направи. Не може БСП да излезе от централата си и да посочи "Тамо са раите". Цветанов пое своята отговорност, Жаблянов ще я поеме ли? Той пое ли отговорност, че си е купил евтин апартамент? Излязоха данни за президента - той ще поеме ли отговорност? В това трябва да има граници. Така депутатът от ВМРО Александър Сиди обобщи във "Всичко коз" по Канал 3 скандала с апартаментите, довел до куп оставки и отпуски в изпълнителната, законодателната и съдебната власт.
"Това е начинът, по който действа и който наложи ПП ГЕРБ - аз не съм съгласен. Това, което демонстрира управляващата партия, е че абсолютно всеки човек може да бъде отстранен във всеки момент. А водачът на евролистата на БСП е с обвинения (Елена Йончева), и когато искаш да мериш с един аршин, изчисти си своите редици. 
 
Видяхме, че в този скандал са не само народни представители - има хора от всякакви цветове, политически сили и нива в администрацията. Вероятно предстои да стигнем до общинските съветници, после селските кметове - този скандал излезе от рамките на разумното и нормалното", изтъкна Александър Сиди.
 
Според него подаването на оставка при медийни публикации не е правилният ход "защото кал се хвърля по всеки ежедневно". "Всъщност проблемът не е дали Симеонов, дали Цветанов е купил евтино жилище. Проблемът е, че фирмите които продават, продават на базата на данъчна оценка - така спестяват данъци. Това е публична тайна", подчерта депутатът.
 
Александър Сиди призна, че не са обсъждани евентуални законодателни промени по този казус. "Не сме коментирали такава възможност, нека да приключи скандала, защото ако днес говоря с някого, не зная дали утре той ще бъде в НС. Имотният регистър има някакъв определен капацитет, определен брой апартаменти, вписани в него, вероятно като се прерови целия, тогава и ще приключи скандала", добави шеговито той.
 
За нереализираната идея трите партии от Обединени патриоти да съставят единна листа за предстоящите Европейски избори 2019 депутатът от ВМРО каза: "Към днешна дата не сме заедно, но ние казахме: или играем трите партии заедно, или играем отделно. За съжаление тримата лидери не успяха да седнат заедно да се разберат".