В ГЕРБ има единен стандарт, а не двоен, и когато има сянка на съмнение, се подават оставки, обобщи случващото се с представителите на партията на важни позиции депутатът Тома Биков. Повод за думите му беше гласуваната по-рано днес от НС оставка на шефа на енергийната комисия Делян Добрев, който също изгоря в Апартаментгейт, съобщава Канал 3.

Покрай коментара му изпъкна и показното за двойния стандарт, от който се възползва шефът на ВКС Лозан Панов, също в списъка на луксозните жилища от кумовете му в "Артекс".

Панов вчера избяга от въпросите на колегите си във ВСС след обидите срещу съдебната власт, изговорени по телевизията от жена му. "Той е взел това решение да избяга. Нашето решение е не да бягаме, а да стоим тук и да отговаряме на въпросите", отсече по този повод депутатът от ГЕРБ.

Биков е гласувал за оставката на Делян Добрев, защото смята, че това е лична воля на колегата му да напусне. "Предполагам, че това му е дошло в повече - тази помия, която се излива върху него. Достойно поведение", коментира Биков. Той се съгласи, че подобен дъжд от оставки не изключва риска от предсрочен вот, но подчерта, че "когато има единен стандарт, той трябва да е единен, а не двоен".