С помощта на всички дарители, засвидетелствали своята подкрепа, всяко едно от 97-е деца получи за Коледа сумата от 700 лева, както и ваучери на обща стойност 600 лева от „Технополис“ и „Билла България“ - дългогодишни поддръжници на инициативата 
  
„Професията на полицаите и пожарникарите е сред най-благородните. Служителите на МВР имат важната задача да правят добро за другите, но дори и в мирно време са в риск - когато бдят за нашата сигурност, когато пазят границата, когато се противопоставят на природните стихии. Затова е важно да виждат солидарността на обществото към техните деца“. С тези думи министърът на вътрешните работи Валентин Радев постави началото на коледното издание на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Тя се провежда за 14-а поред година под патронажа на министъра на вътрешните работи, а началото й бе поставено от министър-председателя Бойко Борисов, докато заемаше най-висшата професионална длъжност в МВР – главен секретар, припомни министър Радев. На традиционното за инициативата коледно тържество вътрешният министър, заместниците му – Красимир Ципов, Милко Бернер и Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и ръководителите на ГДБОП, ГДНП, ГДГП, ГДПБЗН и СДВР се срещнаха с деца на свои колеги, отдали живота си в името на по-сигурна България. 

Валентин Радев отправи благодарности към всички поддръжници на кампанията за безкористния принос в годините на нейното съществуване: Заедно сътворихме значима традиция, която продължаваме с много грижа и внимание. Той пожела на децата здраве, светли празнични дни и ги окуражи в стремежа да бъдат достойни последователи на своите родители, завещали ни пример за доблест.

С помощта на всички дарители, които засвидетелстват своята подкрепа чрез sms-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват от заплатите си средства, до средата на тази година в рамките на кампанията бяха набрани повече от 50 000 лева. Министерството на вътрешните работи разпредели средствата между 97-те деца, които кампанията подпомага през 2017 г. – по сметките на всяко едно от тях е направен превод в размер на 700 лева. 

Пред официалните гости и представителите на медии, който се присъединиха към коледното тържество в Академията на МВР, министърът на вътрешните работи представи клипа, специално изработен от Пресцентъра на МВР за Коледната кампания през 2017 г. 

Дългогодишните верни приятели и поддръжници на кампанията на МВР отправиха към децата пожелания за късмет, сили и щастливи празници и ги зарадваха с подаръци и изненади. От името на „Технополис” и търговски партньори на компанията от цялата страна председателят на Съвета на директорите на „Видеолукс Холдинг” Тодор Белчев дари на 97-те деца ваучери на стойност 500 лева за пазаруване във всички магазини на веригата в страната. За девета поред година своята съпричастност към кампанията засвидетелства и „Билла България” ЕООД. От името на веригата Анита Миленова подари на всяко едно от децата ваучер за пазаруване на стойност 100 лева.


Още от самото начало на благотворителната инициатива Министерството на вътрешните работи получава подкрепата на мобилните оператори. Чрез кратък номер 1866 за абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom целогодишно се набират средства за кампанията. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.