Показахме, че сме партия на диалога и на изграждането на мостове. Ние направихме и невъзможното да се състави правителство и показахме най-здрав разум в последните два парламента.

Може би имаше разочарование сред нашите симпатизанти на последните избори, но и хората, които гласуваха за новото и лъскавото, също останаха разочаровани.

В момента се борим за максимално добро представяне на изборите. Няма как да се борим за второто място. Всяка една партия се бори за победа. Нека мине кампанията и минат изборите - тогава ще коментираме. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Александър Симов от БСП, който коментира оръжията на левицата в битката на предстоящите избори. 

"БСП е фактор и алтернатива. БСП е партия с традиции и никой не може да я заобиколи и прескочи. БСП не е партия на диктата и на никого няма да извиваме ръцете да разговаря с нас. Ясно сме заявили, че не поставяме условия за постове и конкретни имена. Поставяме условия единствено за конкретни политики. Това е тактитката ни. Такава беше тя и в последния парламент. 

Отново категорично няма да разговаряме с ГЕРБ и ДПС. Няма никакъв шанс за коалиция с тях. Министерските постове се раздават след изборите, след като се види при кого отива мандата и кой води преговорите за съставяне на правителство.

Да говорим сега по тази тема е все едно да сложим рибата в тигана, преди да сме я извадили от морето", добави той. 


"Твърдо подкрепяме Румен Радев. Естествено, че ще агитираме за него по време на кампанията. Опитите да се вгради клин между БСП и президента Радев няма да успеят.

Мислих си, че г-н Лозан Панов ще бъде основен конкурент на г-н Радев и двамата ще проведат един смислен дебат, но преди няколко дни чух някои много притеснителни неща от г-н Панов, които ме отказаха от идеята, че той ще е сериозен кандидат.

Не можеш да казваш, че ГЕРБ са ти естествен партньор. Това е несериозно и недопустимо. Явно г-н Герджиков се очертава като по-сериозен конкурент на г-н Радев", коментира Александър Симов предстоящите президентски избори.