Социалистът Александър Симов скастри бившата си съпартийка Мая Манолова. 

По-рано днес лидерът на "Изправи се БГ" излезе с твърдения за нарушения на изборите в Турция. Според нея на вота 2 в 1 в южната ни съседка в някои секции са гласували повече хора, отколкото технологично е възможно. Нарушавано било изискването в Изборния кодекс декларациите от избирателите да се подписват пред секционните избирателни комисии. 

„Слушах досега как Мая Манолова загрижено тръби, че турската държава се намесва в нашите избори и че целият поток от гласове в Турция е дирижиран от Ердоган. Приятно е това завръщане в реалността.

Проблемът в думите на Манолова обаче е, че по време на 45-от Народно събрание тя беше основен защитник на отпадането на ограниченията за секции вън от ЕС.

Спомням си десетки пламенни стонове и речи как така връщаме правото на всеки български гражданин да гласува и каква политическа благодат следва от това. И с гласовете на ДПС, ИТН, ДБ и на самата Манолова това ограничение падна. И сега ми е леко странно да слушам как Турция се намесвала“, написа в профила си във Фейсбук Симов. 

„С едно нелепо гласуване само преди няколко месеца ние самите позволихме това. А, така мразената днес БСП се въздържа. Пфуу, викаха редовните оплаквачки, колко архаична и немодерна партия, уууу! Сигурно гласуването ни е било страшно задръстено, но беше национално отговорно“, коментира Симов.