Синът на бившия външен министър в кабинета "Сакскобургготски" Соломон Паси - Исак Паси е станал член на БСП. Това става ясно от негово интервю пред "Дума". 22-годишният младеж, който носи името на дядо си, известния философ проф. Исак Паси, е студент по "Национална сигурност" в УНИБИТ и преди дни е подал заявление за членство в район "Сердика" на столичната организация на БСП.
"Необходими са някои промени в държавата, които да я поведат към по-добро. Смятам, че БСП е партията, която може да ги постигне. Това е и партията, която ще ми позволи свободно да изразявам и реализирам идеите си - вярвам, че в БСП дават право на глас за добрите намерения", категоричен е младежът.
 
"Обясняват ни как всичко е много хубаво, магистрали се строят и т.н. Според мен обаче хората трябва да живеят по друг начин. Трябва по-социално ориентирана политика. Не бива възрастните да могат да си позволят само едното парче хляб. Не бива хората да са принудени да избират дали да си дадат парите за лекарства, ток, сметки или за храна... Това определено трябва да се промени. Макар че баща ми отдавна ме е запалил по политиката, съм нов в тази сфера. Израснал съм в политически ориентирано семейство и няма как да стоя безпристрастен", категоричен е той.
 
"По никакъв начин не искам да провокирам никого, нито да ядосвам някого. Ние сме семейство, но това не означава, че нямаме различни виждания по отделни въпроси. Не смятам, че решението ми трябва да се тълкува като провокация към баща ми. Не това са моите намерения. А и има други начини, по които мога да го ядосам много по-бързо и по-ефективно", заявява младежът със смях.
 
Исак Паси сподели, че родителите му са много отворени хора и не е имал проблем с тях заради избора си да стане член на БСП. "Не е имало скандали, караници или упреци. Всеки сам избира пътя си в живота", категоричен бе той и припомни, че дядо му е дългогодишен член на БСП. "Предпочитам да казват "внукът на проф. Исак Паси влезе в БСП", а не "синът на Соломон Паси стана социалист". Не влизам в БСП заради баща ми, а защото дядо ми е имал нещо общо с тази партия. Влизам в нея заради себе си.