Приближеният до скандалния бос на кръга "Капитал" Иво Прокопиев Камен Колчев е гласен за касиер на пръкналата се вчера партия на "Агнешките главички" - "Дай България", научи БЛИЦ.
Горещата връзка между Прокопиев и Колчев, който е шеф на фирма "Елана" датира от години. Смята се, че именно Колчев е довереното лице на бизнесмена с розовите бузи, когато става въпрос за посредничество на сделка с пенсионния му фонд "Доверие". Самият фонд "Доверие" е обект на множество скандали в публичното пространство и отделно е обект на проверки в Комисията по финансов надзор по време на предишното ръководство на държавната институция.

В политическите и бизнес кръгове се подозира, че Прокопиев има основна заслуга за внезапното издигане на Колчев. Собственикът на "Елана", чието име удивително напомня на известната марка за производство на тоалетна хартия "Белана", започва собствения си бизнес с търговия с валута в мътните времена на извършваната от Иван Костов срамна приватизация.

Именно по това време се положиха основите на задкулисния кръг "Агнешките главички", които бяха извадени на светло от министър-председателя Бойко Борисов, а приватизацията позволи на Прокопиев да лапне апетитните предприятия "Каолин" и "Дамяница".

Днес жълтите медии на Прокопиев величаят Колчев като крупен инвестиционен посредник, който има вземане даване с взаимни фондове, консултантска компания, дружество за лизинг на земеделска земя - всички обединени под бранда „Елана".

"Той на практика е един от хората, участвали в оформянето на фондовия пазар в България такъв, какъвто е днес, оставяйки отпечатъците си в първата приватизация през борсата, организирането на някои от най-големите първични публични предлагания и възхода на пазара за земя. Едва ли има нещо случайно във факта, че Колчев знае как да превръща в пари проектите, с които се захваща. Миналата година компанията му за лизинг на земя „Елана Агрокредит" успя да набере 14 млн. лв. през борсата. Пак през 2015 г. „Елана" организира първичното публично предлагане на софтуерната „Сирма груп холдинг", набирайки 11.5 млн. лв. от пазара", хвалят го изданията на Прокопиев, които се стремят да го натрапят в обществото като успешен бизнесмен.

В захаросване на имиджа му бе включено и апокрифното българско списание "Форбс", което разположи ухилената му физиономия на корицата си. 

Финансови експерти не могат да проумеят откъде Колчев се е сдобил с лъскавия си начин на живот при изключително скромния за родните стандарти обем на борсата. Техни колеги от политиката, обаче го отдават да постоянните му посещения в Народното събрание, където Колчев обикаля като цветарка кулоарите вероятно в търсене на политическа подкрепа за новия проект на "Агнешките главички".

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО В БЛИЦ СКАНДАЛНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ДЕЙНОСТТА НА "АГНЕШКИТЕ ГЛАВИЧКИ"!