Скандалният адвокат проф. Иван Тодоров ли е писал концепцията на Лозан Панов, с която бе избран за председател на Върховния касационен съд? Това е риторичният въпрос, който продължава да битува в съдебната власт, но е тема табу за жълтите медии на Иво Прокопиев и Стоянка Георгиева.
В началото на януари 2015 г. Панов търчи по болничен халат по стълбите на Висшия съдебен съвет, за да предостави раболепно концепцията си от 22 страници, с която кандидатства за председателския пост на най-важния съд в държавата - ВКС.
 

Негови колеги обаче с основание подозират, че истинският автор на концепцията е не Панов, а неговият приятел Тодоров.

Двамата са неразделни приятели, а Панов често се отбива на питие в кантората на Тодоров на столичната улица "Парчевич" 27. Едва ли е случайно, че именно издателството на Тодоров  - "Сиела", е отпечатало почти цялата юридическа литература - апетитна хапка на фона на залязващия печатарски бизнес.

Още в първите редове на концепцията четем следното проникновение: "Пази ме, Боже, да не живея в интересно време! Нихилизмът стана събирателно понятие на всичко, което ни заобикаля. Диагнозата вече е ясна - гражданите не вярват на държавата". Не вярват, че съдебната система е справедлива, не вярват, че партиите ги представляват..." 

И как, г-н Панов, гражданите да ви повярват, като престъпниците, които ги грабят, изнасилват и убиват, са на свобода, а вие ядете и пиете с адвоката на банкера-беглец Цветан Василев - Божидар Банков, и гуляете в адвокатските кантори на приятелите си?

Как очаквате да ви повярват гражданите, след като за всички вече е ясно, че сте отдали ВКС на концесия на "Протестна мрежа"!

Вие ли ръководите ВКС, г-н Панов, или Вашите приятели - Иван Костов, Цветан Василев, Иван Тодоров, Христо Иванов-Пинокио, Асен Генов, Антоанета Цонева и отломките от кръга "Агнешките главички"? 

Кой, кой, кой ръководи ВКС, г-н Панов?

Или може би когато се погледнете в огледалото, виждате образа на Иван Тодоров?

Все някога ще ви се наложи да отговорите на всички тези въпроси. А заради хора като Вас и приятелите ви ограбените от мафиотската приватизация отдавна престанаха да вярват в българското правосъдие и все по-често се обръщат към съда в Страсбург!