Депутатът от ГЕРБ –СДС Любен Дилов остро критикува отсъствието от парламентарния контрол в петък на министъра на културата Атанас Атанасов.

Той поиска да знае защо той не изпълнява задълженията си към Народното събрание, след като към него има поставени въпроси от депутати.

Дилов поиска ръководството на Народното събрание да потърси сметка на министъра на културата, който засега остава най-известен с прословутото си видео във Фейсбук. Той препоръча и депутатите от ПП да се постараят да намерят отговор на въпроса къде е министър Атанасов.

Дилов предположи още, че министър Атанасов може да има семеен повод, за да се черпи пак в кабинета си, но припомни, че това не може да оправдае отсъствието му в Народното събрание. Народни представители се опитаха да защитят министъра на културата от място, но Дилов ги увери, че информацията му е проверена.

Любомир Каримански от "Има такъв народ" разкри от своя страна, че министърът на културата Атанас Атанасов е извинил отказ да се яви в НС за парламентарен контрол с участието си в организирането на честването на 24 май.

Каримански протестира от трибуната в НС, че за пореден път министърът няма да отговори на парламентарно питане.

"Проверих - той не участва в делегацията за Италия. Ако участва, моля да ме поправите", каза още председателят на бюджетната комисия. Каримански изтъкна, че на един министър не му е работа да се занимава с организационна дейност, а с политическа.

В същото време журналистката Калина Андролова написа гневен пост в социалните мрежи също заради Атанасов. 

По думите ѝ министърът отваря втора чаша шампанско и празнува в кабинета си, докато депутатите го чакали. Ето какво написа тя:

"Този нещастен културен псевдоминистър си пие шампанското и празнува в кабинета си, вече отварял втора бутилка, докато депутатите го чакат за парламентарен контрол. Некадърен, нефелен и нахален. Нищо, че звучи нежно и като от отсрещния бряг."

Този нещастен културен псевдоминистър си пие шампанското и празнува в кабинета си, вече отварял втора бутилка, докато...

Posted by Kalina Androlova on Friday, 20 May 2022