След скандалите в Министерството на туризма, бившият министър в кабинета "Денков" Зарица Динкова отново бе назначена като акредитиран сътрудник на евродепутата Радан Кънев, показа справка в сайта на ЕП. 

Акредитираните парламентарни сътрудници са лица, подбрани от член на ЕП или от няколко членове на ЕП (група членове на ЕП) и назначени чрез пряк договор с Европейския парламент (ЕП).

Те работят в сградите на Парламента, в едно от трите му места на работа – Брюксел, Страсбург или Люксембург, като оказват пряко съдействие на членовете на ЕП в тяхната работа, под тяхно ръководство и контрол и въз основа на взаимно доверие.

Всъщност, това не е първото назначение на Динкова като сътрудник на Кънев в Европейския парламент, където тя се подвизаваше преди поста министър на туризма. 

Тя се открои сред служебните министри след злополучни кадри от наводненията миналото лято. Снимки, на които Динкова пренася костенурка, предизвикаха спекулации в социалните мрежи, че министърката е пуснала сухоземната костенурка във водата и така я е убила. 

Министърката на туризма скандализира с визия в деня на траур в Царево СНИМКИ

Тогава Динкова опроверга твърденията, че е убила влечугото, пускайки я в морската вода при посещението си на къмпинг "Нестинарка", който сериозно пострада от потопа по Южното Черноморие.

Според неофициална информация именно заради този скандал тя отпадна от списъците за следващия служебен кабинет.