Държавната консолидационна компания е една много важна държавна структура, в нейния обхват е и "ВМЗ - Сопот". Работниците във Военно-промишления комплекс, който е на печалба през последните години, са притеснени, защото има напрежение. Защитава се корпоративен интерес, има извън съдебното споразумение за 50 млн. лева - скочиха от ГЕРБ на инономическият министър Даниела Везиева.

"Реформират държавни предприятия като видят пари. Мирише на корупция - това е скрита приватизация" - това каза Тома Биков пред bTV, позававайки се на видима информация от търговския регистър.

"Когато Бордът на директорите казва, че няма да носи отговорност за тези решения, защото не е участвал във взимането им, министърът излиза и казва, че ще уволни този борд. Оттук нататък е много важно премиерът и президентът да вземат отношение по този въпрос“, смята Тома Биков.

От ГЕРБ питат дали има ексклузивитет за една частна компания, което означава, че някой е работил за корпоративен интерес.

"Наета е и адвокатска кантора, която е получи над 1 млн. лв. за работа, която вече е свършена от друга адвокатска кантора, която също е получила своя хонорар. Доколкото разбирам кантората е свързана със „Сиела Норма“, каза още Биков.

"Ние искаме да получим обяснение от икономическия министър и още в първите дни на парламента ще го извикаме на парламентарен контрол, защото служебното правителство носи отговорност за тези решения, в които прозира корпоративен интерес'' - зави Тома Биков.