„ДКК продължава да смята, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитила интереса на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК."

Това заявяват от ръководството на държавната компания във връзка с изявление на министър Даниела Везиева в защита на отстранената за редица скандални управленски действия Караганева.

По-рано Даниела Везиева посочи в ефира на bTV, че през последните месеци е имала множество срещи със Съвета на директорите, но „по никакъв начин“ не са били повдигани всички проблеми, за които се говори във вчерашното съобщение. Министърът посочи, че според експертите в министерството решението за уволнението е незаконосъобразно, а тя подчерта, че и по време на двете служебни правителства през тази година е имало опити за диалог с членовете на Съвета на директорите на ДКК, но „от другата страна сме срещали само съпротива и нежелание да се работи“.

Затова и сега е разпоредена проверка за това дали написаното от вчера отговаря на истината. След нея Везиева ще поиска оставките на членовете на Съвета на директорите.


"Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, договори, актове и др., които са предоставени на компетентните органи", напомнят от компанията.

"На базата на досегашната си съвместна работа с министър Везиева, ръководството на ДКК смята, че тя е принципна по отношение на извършени нарушения от който и да е член на съвета на директорите. Последният подобен пример е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на директорите на ДКК, когато той стана участник в ПТП със служебен автомобил на ДКК в почивен ден", изтъкват от ДКК.

ГЕРБ скочиха заради "почтената дама", качена незаконно на висок пост и ощетила държавата с милиони

"Поради тази причина СД на ДКК вярва, че министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите по настоящия случай“, заявяват от държавната компания.