Слаб протест срещу връщането на хартиената бюлетина организираха като по команда ПП и ДБ. Макар и малобройни - около 300 - души, насъбралите се успяха да ядосат шофьорите в студената зимна вечер, които бързат да се приберат у дома си.

Междувременно в парламента, в 15-минутна почивка, поискана от ДБ, излязоха депутатите, за да излязат на протеста пред Народното събрание.   Асен Василев поиска почивка, за разясняване на някои от предложенията за промени в ИК. В това време обаче негови колеги излязоха при протестиращите пред парламента.

„Нашата роля в този момент е да светкаме прожекторите и да показваме какво означава всяка точка. Да си понесат политическата цена”, заяви Кирил Петков пред демонстрантите.

Трябва да се отбележи, че "протестът" и тази вечер е срещу конституционното право на българите сами да решават как да гласуват - с хартия или машина.

Петков каза още, че трябвало кода на машините да е прозрачен, да бъде с достъп до всички, за да се махне опорката, че машините не работели честно. Съпредседателят на ПП добави, че като се отворел кода и опорката отпадала – „стъпка по стъпка”.

Съпредседателят на ПП продължи с демонизирането на традиционните парти и хартиената бюлетина. Петков не обясни дали предвиждат още протести.

След него се иявиха други функционери на така наричаната "градска десница". Темата за бюлетините бе смесна с темата за войната в Украйна и как България "се бави" да предостави оръжия на Киев.

Всеизвестният Иван Калчев - Глиги дори нападна президента, който получи втори мандат включитело и благодарение на "градската децани", която тогава го нарече "нашият президент". Той също започна екзалтирано да говори за Украйна, измествайки дори темата на протеста, и да скандира "Слава на Украйна", "Слава на героите".

След негфо друга активистка на десницата пък се опита да накара българите да се почувстват виновни защото не са помогнали достатъчно на украинските бежанци у нас. Това се случва въпреки факта, че украинците са добре посрещнати в родината ни и чакат войната да свърши в най-хубавите ни хотели по морето, докато пострадалите от наводненията живеят във фургони и са получили сам 300 лева помощ от държавата.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук