Балотажът  е различен - там служебна победа или предимство от набрана преднина няма. Има истински избор. С тези думи кандидатът за кмет на Пловдив от ВМРО Славчо Атанасов се обърна към пловдивчани дни преди втория тур на местните избори. 

Скъпи съграждани,

Пловдив определи на финала за високата чест кмет на Пловдив да се състезаваме със Здравко Димитров. Моят опонент, като бивш спортист, би следвало добре да знае, че най-логично е да се изправим в публичен дебат, един срещу друг, със своите политики за развитието на Пловдив.

Защото, на втория тур служебна победа или предимство от набрана преднина - няма. Има истински мажоритарен избор. Затова го призовавам още веднъж на публичен дебат за града ни.

Ако за нещо съжалявам и днес, това е че няма как лично да благодаря на всеки един от тези 17 775 пловдивчани, които ми дадохте подкрепа на първият тур.

Слушам социолозите как сравняват 16,15% с някакви други проценти. Но за мен е важно едно - зад тези "мои" 16 и нещо процента стои надеждата за един различен Пловдив, за един по-добър Пловдив. Тези проценти са заредени с увереност, че промяната идва с гласуване по личен избор. За човек когото познават.

Гласувалите за мен сте моят отбор. Вие ме правите уверен, че моето участие в тези избори е истинска кауза. Наша обща кауза. Затова отивам към втория тур - за да защитя тази кауза.

Няма да допусна Пловдив да бъде заложник на партийни комбинации, бизнес машинации и корпоративни схеми. Но за това е нужно вие да ми дадете мандат със своя глас на 3 ноември!

Вярвам, че моят град ще бъде безкомпромисен към отиващото си управление!