ГЕРБ-Банско призовава Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник.

"След подаденото от самия него заявление за напускане на партията, г-н Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент", се посочва в позиция на партията.

Както БЛИЦ съобщи, преди дни папараци на медията ни запечатаха горещата прегръдка между бившата дясна ръка на Бойко Борисов Цветан Цветанов и проваленият кмет на Банско Георги Икономов, който стана печално известен с прословутите златни тоалетни в китния град. "С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност.

Като бивш кмет на Банско, той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност.

Всичко останало би могло да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който г-н Икономов като дългогодишен член на ГЕРБ е спазвал!", пишат от партията. 

"Разбира се, г-н Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ПП ГЕРБ, но в никакъв случай няма да допуснем демократичният избор на хората в Банско да бъде потъпкан.

Още веднъж настояваме за незабавната оставка на Георги Икономов като общински съветник, за да бъде съхранен високият морал в политиката. Благодарим му за всеотдайната работа през годините за Банско и ГЕРБ и му пожелаваме успех в новите му политически начинания", посочват в заключение те.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ