Депутатите приеха промяна на заглавието на законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс.

Общо гласуваха 150 депутати - "За" - 123, против - 26, въздържал се един. Депутати поискаха прегласуване - при него дадоха своя вот 159. за - 123, против - 36, няма въздържал се.

Напрежението ескалира: Нинова огласи най-срамната оферта от ПП за хартиената бюлетина и посече Петков и Василев - аматьори! БЛИЦ TV

Зам.-председателят на НС Росен Желязков коментира, че са загубили цял ден по процедури по отношение на наименованието на закона. 

Бурният дебат продължи няколко часа. Дебатът започна също с размяна на обвинения. Като Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" беше отстранен от зала. А малко по-късно наказанието на Настимир Ананиев бе отменено. 

"Продължаваме промяната" и "Демократична България" бавиха възможно най-дълго време процедурата.

Заседанието приключи бурно и с разправии относно начина на водене, продължителността на почивките и времето, дадено на отделните партии за изказвания. 

Депутатите отново наскача да се разправят помежду си по време на изказване на Йордан Цонев от ДПС. "Не правете процедури, с които показвате агресия без никакво познаване на правилника. Г-н Василев (Асен Василев), още не съм завършил, искате процедура", заяви той. "Стояхте тук 20 минути да губите времето на целия парламент и пак искате процедури. И сте се изказвали днес само един народен представител по същество от вашата група и над 50 процедури. И сега се хващате за времето. Всички граждани гледат какво правите", добави той. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук