След разпита министър- председателят Кирил Петков започна да пази следствена тайна, което го издаде, че е говорил с повече детайли пред следствените, отколкото при разпита от разследващите полицаи.

Петков направи следствено причинни връзки, които са по приказките на Васил Божков, който има повдигнатин 19 обвинения и се намира в Дубай. С видеоконферентни разговори бизнесменът сипва масло в огъня и се опитва да влияе на процесите чрез свидетеля Кирил Петков.

Министър - председателят пресъздава отношенията на Владислав Горанов и признаващия, че е плащал подкуп хазартен бос, който се похвали, че е привлякал вниманието на европейската прокуратура.



Игра на покер се оказва този казус, който занимава следствения отдел на СГП, доказателствата са оскъдни, затова Кирил Петков предпочита да говори от името на Васил Божков, и при всяка медийна възможност да топи Владислав Горанов.

Премиерът иска да се докаже нещо, за което бившият финансов министър отрича, че Божков е плащал подкуп в размер на 60 милиона, а после са започнали проблемите му за бизнеса.

Това даде повод на Владислав Горанов да определи като "пропагандна стилистика" всяка изява на Кирил Петков за вдигнатия шум около неговото име.