Всички заедно трябва да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света. Нека превръщаме предизвикателствата във възможности. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел при приемането на поста в МВнР.

Иван Кондов предаде поста от служебен министър на външните работи на новият вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел, по време на официална церемония в МВнР. Тя се състоя след като новоназначеното правителство положи клетва.
 
Изключително щастлив съм, че имам честа да посрещна такъв доказан професионалист и експерт като Мария Габриел, която би била най-подходяща за МВнР, каза Кондов.
 
От своя страна вицепремиерът благодари на Иван Кондов за ползотворния разговор. Тя добави, че ще се допитва и разчита на опита на дипломатите във ведомството.
 
"За мен е чест, че мога да разчитам на вашата експертиза, опит и желанието ви, всички заедно да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света. Нека превръщаме предизвикателствата във възможности", заяви Мария Габриел.

(Снимки: МВнР)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук