Нови избори са възможни още този септември или следващата година, БСП  е готова. Правителството, което Борисов ще предложи, няма да има дълъг живот. Това заяви пред Канал 3 Красимир Янков, член на ИБ на БСП.
По думите му "пълзящият тоталитаризъм на Борисов не е демокрация". Според Красимир Янков резултатът на БСП си е загуба и е недостатъчен за промяната.

"БСП отправи призив към КЕВР дали може да се намали 30% увеличение на природния газ. Лошо е стопанисвана държавната собственост в енергийния сектор. Не очаквайте БСП да провокира натиск през улицата заради повишаването на цените на горивата. Симпатизантите ни обаче са будни и протести не са изключени", добави Красимир Янков.

Той уточни, че е трябва да има пазарлък и договаряне, а ясно предлагане на конкретни мерки при съставянето на правителство.  
"Ние ще предложим своята програма и ако бъде подкрепена, БСП ще може да състави и кабинет. За съжаление Борисов умее да забива карфицата и да въздейства на хората. Ще има мнозинство, може да е целево, за определени теми. Парламентът е така структуриран, че мнозинството в парламента ще повиши доходите. Има вероятност за правителство на малцинството, само от ГЕРБ", поясни Красимир Янков.  

По думите му Обединените патриоти ще подкрепят програмата на Бойко Борисов, тъй като "практиката показва, че ГЕРБ в коалиция изсмуква и разбива коалиционния си партньор".

"Опитва се да се наложи мантра, че председателството на ЕС ще бъде изключително важно. Нямам обяснение за много от действията на служебното правителство", каза още Красимир Янков.