Съветници от левицата в ОбС-Пловдив не са доволни от изпълнението на разходната част на бюджета на общината, предаде кореспондентът на БЛИЦ в града.
За първото тримесечие на годината са реализирани едва 2,5% от капиталовите разходи за местни дейности, заложени в общинския бюджет на Пловдив. Изпълнението на разходната част буди тревога, тъй като парите не се харчат според графиците, коментира отчета за изпълнение на бюджета през първите 3 месеца на годината заместник-председателят на групата на БСП Петър Неделчев.
За местни дейности са предвидени 72 млн. лв., а са реализирани малко повече от 2 млн. лв. В отчета са записани 3.3% изпълнение, но част от плащанията са стари, отбеляза Неделчев. Ниския процент усвоимост показва, че Пловдив изобщо не се е развивал в началото на годината. Изпълнението на разходната част на бюджета към средата на годината е едва 35%, което е крайно недостатъчно и е сигнал за липса на административен капацитет, коментира Петър Неделчев. Отличник в харченето на пари е комуналната фирма „Чистота”, тъй като 75% от средствата за дежурства по снегопочистването вече са изразходени. За зимните месеци в началото и края на годината са предвидени общо над 2 милиона лева. За предстоящите зимни дни преди Нова година остават едва около половин милион. /БЛИЦ