След като се успокоят страстите, ще се търси национално съгласие по националния въпрос за бъдещето на децата. Това каза министърът на труда и социалната политика Бисер Петков пред журналисти по повод Националната стратегия за детето.
 
„Проектът на Национална стратегия е оттеглен за преработка. Това на практика стана преди 2 седмици - на 25 април, когато това беше официално обявено. След като се успокоят страстите надявам се, че ще има съответно волята и готовността на различните институции, на представителите на гражданското общество да се води дебатът за бъдещето на политиките за децата в семейството в нашата държава“, каза Петков.
 
„Вероятно има еволюция на различни виждания, тъй като проектът на Национална стратегия беше подкрепен от омбудсмана при обществените обсъждания. Явно нашата преценка, нашето виждане след като станахме свидетели на такъв мащабен протест и съпротива в социалните мрежи, налага този проект да бъде преработен, преоценен“, допълни министърът.
 
Според него е била опорочена дискусията около стратегията. „Не търся чия е вината, но така се получи“, каза още той. Министърът посочи, че обяснява всеки ден за тази стратегия. „Стремим се да отговаряме на всички претенции, на всички упреци, които в социалните мрежи се появяват“, допълни още Петков.