„Няма нова политическа линия нито от страна на президента, нито от страна на премиера. Това поведение демонстрира поддържане на старата линия на конфронтация между двете институции. В последните няколко дни може да говорим за радикализиране на линията от двете посоки. Президентът Радев също каза в публичното пространство неща, които все още не са доказани”. Така социологът от „Тренд” Димитър Ганев коментира думите на Румен Радев, който коментира изказване на премиера, че в България има опасност от „военен преврат“.

Той допълни, че през последната година Радев е обвиняван за това, че заема страната на БСП в сблъсъка й с ГЕРБ.  „Това обвинение дойде от страната на управляващите. Чрез присъствието на Иво Христов като 4-ти в листата на БСП,  до голяма степен дават легитимен аргумент на тези критики. Най-високопоставеният служител на президентската администрация намери своето място в листата на БСП. Тези критики имат реално измерение с този пример”, каза в ефира на Нова тв Ганев.

Той коментира и прогнозите от последното  проучване на „Тренд” за това кои партии ще влязат в парламента. 

„Тези изследвания не са прогноза за изборен резултат. Това са моментни снимки. Очевидно е, че скандалът с апартаментите нанесе имиджова щета на ГЕРБ. Очакваната активност на тези избори ще бъде една от най-ниските. Скандалите отдалечават обществото от цялата политическа класа. Създава се още по-голямо недоверие към политиците”, допълни Димитър Ганев.