Нали Гешев е в отпуск. Като какъв прави изказванията под знамето на Република България. В нормалните държави се оттегляш, когато те разследват. Той прави някакви отчаяни действия, за да си отърве кожата. Това заяви пред bTV политологът Любомир Стефанов. 

"Ние не знаем как да се отървем от него докато тече дисциплинарното производство. Започва големият процедурен хаос. Той показва едно силно политическо влияние в съдебната власт и това беше добре употребено от старите политически сили", допълни го Иван Брегов. 

Според социолога Първан Симеонов ГЕРБ ще плати най-малка цена за тези неща, защото излиза от изолацията. 

"Христо Иванов е казал на Борисов буквално или преносно: "Ето, виждаш ли, подавам ти ръка, за да се отървеш от това и да започнем да правим това, което отдавна трябваше". Най-голямата цена ще плати ПП. Това е другото име на "анти-ГЕРБ" вълната.

ПП и ГЕРБ са екзотика. Избирателите на ПП са много разочаровани. ДБ излязоха на сцената. Те се криха, криха, криха и в това разбъркване осъзнаха, че могат да изкарат съдебната реформа и излязоха", каза още той. 

"ПП-ДБ събират 60 гласа. Трудно ще сложат 160", допълни Брегов. 

"Идват местни избори, а на софиянци им е писнало от това управление на града", заяви Брегов.

"Това може да е част от сделката. Борисов да е дал София, което е изгодна сделка за него, тъй като той я губи така или иначе", предположи Симеонов.  

"Тая хипотеза, че ПП-ДБ са носители на моралния категоричен императив ми идва в повече. Живея със съзнанието, че сме хора и сме грешни. ПП-ДБ се докараха в положението на ГЕРБ от преди година и половина. Никой не иска да говори с тях. Христо Иванов може би наистина успя да убеди колегите си, че това е каузата", категоричен е Стефанов. 

Първан Симеонов смята, че това правителство ще изглежда твърде евроатлантическо, което ще даде преднина на Костадинов. 

"Много хора наричат себе си консерватори. Някаква среда опция на здравия разум ще се търси. Това може да е и президента Радев, който говори разумно като Борисов на времето. Борисов не е върнат на бял кон и той го знае добре. Тази енергия седи срещу него, макар и раздробена. Енергията за промяна ще остане налице и трябва да й се намери политически отдушник", каза още той. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук