ГЕРБ изчезнаха и не са водени никакви разговори за хора, за структура на Министерски съвет, кои експерти да бъдат от тяхна страна, от наша страна, евентуално от страна на ДПС. Това каза Тошко Йорданов, председател на парламентарната група (ПГ) на "Има такъв народ" (ИТН).

"Ние постъпваме винаги, както сме казали. След като няма разговори за експерти, видимо този кабинет няма да е експертен и съвсем логично ние нямаме работа там, нито ще подкрепим такова нещо", каза Йорданов, цитиран от БНР.

"Преди изборите заявихме, че ще бъдем конструктивни и че страната има нужда от правителство с широка подкрепа, но то да бъде експертно - без ярки партийни лица. До миналата седмица ГЕРБ твърдяха, че припознават тази идея, след което изчезнаха", добави още той.

БЛИЦ уточнява, че думите му идват, след като в неделя вечерта лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че партията му няма да подкрепи кабинета "Габриел". Днес пък в публичното пространство се появи информация, че ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната" - "Демократична България" (ПП-ДБ) са се разбрали на кабинет с ротационен премиер, който да бъде излъчен с втория мандат.

След това на брифинг в парламента Денков и Габриел потвърдиха мълвата - ръководствата на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" са готови да излъчват премиери от двете формации на ротационен принцип.  А минути по-късно Мария Габриел върна първия проучвателен мандат неизпълнен. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук