Обединените патриоти всъщност стоят на една стабилна позиция. Не мисля, че Валери Симеонов ще подаде оставка. Това заяви в студиото на „Офанзива“ по Канал 3 социологът Ивелина Славкова от анализаторски център „Тренд“ по повод последните събития около коалицията.

Според експертът думите на вицепремиера Валери Симеонов, отправени по повод изказванията на партиарх Кирил и скандалите по случая, не е разкол. „Липсва обаче винаги един от лидерите Красимир Каракачанов, който даде само едно изказването“, посочи политическият анализатор. Тя заяви, че времето лекува всичко и в контекста на това, че Валери Симеонов и Волен Сидеров преди се виждаха като врагове.

„Не мисля, че нещо изненадващо има в това, че всеки говори за своя си електорат“, смята специалистът. По думите на Ивелина Славкова Обединените патриотите изглеждат хомогенна коалиция. „Тук говорим наистина за патриотични игри и много често кой ще се окаже по-голям патриот“, заяви тя.

Според политическият анализатор разкол може да настъпи, когато започнат да се редят някакъв вид листи и да се определя някакъв вот.

„Това може би ще бъде първият препъникамък към тази коалиция. ОП много ясно си дават сметка, че имат невероятната възможност да бъдат част от управляващото мнозинство“, смята още специалистът. По думите й изказването на Валери Симеонов е и емоционално, и нарочно направено. „Той винаги има емоционален тип изказ. Нищо изненадващо като изказвания“, заяви анализаторът.