Коментар на Красимир Македонски от Плевен предизвика истинска буря в града.

Чрез статус в социалната мрежа, Македонски разкрива факти и обстоятелства, представящи пред обществото истинското лице на проваляния кмет Спартански и приближената му свита.

Публикацията на плевенчанина провокира множество коментари, включително и такива, съмняващи се в достоверността на информацията.


Екипът ни провери в сайта на Община Плевен и стана ясно, че разкритията на Македонски почиват на железни аргументи. А именно – публичните отчети на споменатите дружества. Това са „Инжстрой ЕООД – Плевен“, „Тролейбусен Транспорт ЕООД – Плевен“ и „Паркстрой ЕООД – Плевен“

Следователно вече топката е в прокуратурата и компетентните органи, за които може би вече е време да се самосезират и влязат в плевенската общинска администрация. А ние тепърва ще разгледаме договорите на изброените фирми, които те са сключвали с Община Плевен, кмета Спартански, неговия заместник Милев и другите. Журналистическите разкрития предстоят.

Ето и коментара на Красимир Македонски без редакторска намеса:
„Така наречените общински фирми са по същество фирми на жителите на Община Плевен и капиталът на тези общински фирми е Ваша собственост.
Ще Ви запозная  как се управлява тази Ваша собственост, в три от фирмите през изминалият мандат.
 
 
Фирма „Инжстрой ЕООД – Плевен“: загуба за първото шестмесечие на 2019 г. –285 000 лв.




 
Какво може да е обяснението? Лошо управление и вероятно изпълнение на строителни работи предизборно. А дългът и загубите ще останат за следващите. Това е недопустимо .
 
Фирма „Тролейбусен Транспорт ЕООД – Плевен“



Загуби за 2018 г. – 1 305 000 лева (един милион, триста и пет хиляди лева). Кога и как ще бъде компенсирана тази загуба? Явно увеличението на билетите  за ползващите този транспорт е оставено за следващия мандат. Не намерих публикувана програма на фирмата кога и как ще покрие загубите . Не виждам да е коректно към плевенчани.
 
Фирма „Паркстрой ЕООД – Плевен“


Учудващо! Печалба за първото шестмесечие от 124 796 лв. Основен възложител на услугите е Община Плевен.


Защо ли се наляха от общинският бюджет (от Вашите пари), толкова, че Паркстрой даже не може да ги усвои за този предизборен период.  Явно предизборно и то в полза на съществуващото управление на Община Плевен.

Уважаеми живущи в Община Плевен, от изнесеното за трите Фирми е видно, че Вашите пари се използват и управляват некомпетентно и предизборно. Знаем, че в Политиката моралът не е на висота, но когато говорим за пари и то Вашите пари, които се използват за политически цели от определени лица, някой трябва да отговаря“.