Правителството е готово да изплати 60 милиона лева под формата на субсидии за млекопроизводителите. Това обаче ще стане след като ЕК разреши подобна стъпка. Спор възникна по време на пресконференцията между вътрешния министър Михаил Миков и земеделския министър Валери Цветанов.

Валери Цветанов първоначално обяви, че тези 60 милиона евро под формата на субсидии за млекопроизводителите ще бъдат платени въпреки риска от санкции на ЕК, но след това Миков се намеси и уточни пред журналистите, че това ще стане само след нотификацията от страна на ЕК  и без разрешение тези пари няма да се харчат, въпреки че те са осигурени вече от държавния бюджет. 
Днес стана ясно, че правителството е приело и плана за действие в отговор на доклада на ЕК за управление на еврофондовете. Това информира на пресконференция вицепремиерът Меглена Плугчиева. Документът е около 200 страници, съдържа анализ и конкретни мерки и отговорници за изпълнението, така че до края на годината да бъдат пуснати парите по спрените програми САПАРД, ИСПА и ФАР. Това, което се очаква от България например по Пътния фонд е назначаването от страна на министър-председателя на управителя на новата структура и след съответен одит до края на годината да бъдат отпуснати парите като пак има готовност за средства от държавния бюджет, ако не бъде възстановена акредитацията на двете агенции по ФАР да се пристъпи към плащане от държавния бюджет. /БНР