Лидерът на "Български възход" Стефан Янев се скъса да споделя цитати на американския президент Джон Кенеди във Фейсбук, което не остана незабелязано от обществеността. Само за последните няколко дни той сподели цели 6 цитата на Кенеди в мрежата.

Бившият служебен премиер напоследък претърпя огромна метаморфоза и се ожали от "безумен хейт", след като стотици граждани го нападнаха заради подкрепата на оръжейните доставки за Киев, недоволствайки, че са били подведени от неговата доста по-умерена позиция преди изборите.

"Данте веднъж каза, че най-горещите места в ада са запазени за онези, които в период на морална криза запазват своята неутралност." - Президент Джон Кенеди", гласи последната му многозначителна публикация, която предизвика вълна от коментари.

Журналистът и водещ Драгомир Симеонов събра на едно място всичко споделено от Янев и зададе резонния въпрос: "За Бога, какво се случва между ген. Янев и Кенеди?"
 

 

Рекламистът Марин Димитров написа иронично: "Нуждаем се от хора като Стефан Янев, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал, но и напористи в това да ме цитират. (Джон Ф. Кенеди)".

В този дух е и публикацията на д-р Борислав Цеков: "В началото не вярвах, когато Данте ми го препоръча, но после много започна да ми харесва, когато Стефан Янев ме цитира". (Джон Ф. Кенеди)".

Журналистката Калина Андролова написа:

"Серията от цитати на Джон Кенеди, поствана от Стефан Янев, задълбочава докрай обърканата политическа платформа на този човек. Из медиите Янев обясняваше, че партията му е консервативна, ама много консервативна, че неолиберализмът е стигнал своята невъзможност, че общественият глобален ред се преподрежда, след което дни наред публикува мисли от либералната икона на Демократическата партия на САЩ!!!

То бива хаос и несъответствия, ама това може да се случи само в България, където нелогичността и неграмотността дори под формата на обща култура е приемлива парадигма, приемливо поведение, приемливо инфлуенсърство. Янев е поредното разочарование. Симпатичен човек, може би неглупав, вероятно и отговорен, но напълно Out of Space. Няма късмет България. Толкова е тъжно да се наблюдават тези посредствени напъни да се сътвори нещо".

В мрежата започнаха да се разпространяват и вицове и колажи по темата:

Кенеди, Данте и Янев си говорят.

- Аз бях в Ада и се върнах жив - казал Данте.

- Ние бяхме на луната и също се върнахме живи - казал Кенеди.

Янев казал:

- Ние от “Български възход” ще отидем до слънцето и също ще се върнем живи!

Кенеди веднага апострофирал и казал, че не може да се кацне на слънцето защото ще изгориш.

Янев го затапил:

- Ааа, ние да не сме тъпи, ще кацнем през нощта.

 

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук