Преди минути от профила си във Фейсбук българският Ел Чапо - Васил Божков разкри как ще се казва партия му - "Бълагрско Лято", пише "Монитор".

Хазартният бос с 18 обвинения, който се укрива в Дубай от правосъдието след като завлече и хазната със 700 млн.лв., официално обяви, че проектът му стартира утре.

Политически анализатор разкости Божков и разкри истинската цел на партията му

В типичния си мафиотски стил българския Ел Чапо отново заплаши със саморазправа държавата. И въпреки че стана ясно как Божков е използвал платени тролове за анкетата си дали да се включи в политиката, той я представя манипулативно за реална. "Резултатите показват необходимостта хунтата да бъде спряна и да бъде потърсена отговорност за действията и бездействията й. Проект „Българско Лято“ започва от утре.", пише той.

Най-голям резил обаче Божков предизвика с края на посланието си "PS: Знам, че очаквате още доказателства. Целта ми не е да създавам зрелища, а отговорните да получат заслуженото си".

Божков обяви политпроект, според който трябва да лежи доживот в затвора

Къде обаче ще ги предостави, не става ясно, тъй като още вчера главният прокурор Иван Гешев заяви, че от страна на Божков в обвинението са постъпили десетина сигнала, които се проверяват. В същото време обаче обвинител N1 заяви, че дейността на Божков е широкоспектърна-от чисто криминална до финансови афери, за които си има и 18 обвинения.

Припомняме, че всички димки на хазартния бос имат само една цел-да буни държавата и прокуратурата, за да избегне правосъдието. По същият начин реагират и другите - Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев.

След като почти 30 години те, отгледани от ДС и задкулисните кръгове, доказваха максимата, че всяка страна си има мафия, но само у нас мафията си има държава, сега, когато дойде време за възмездие за престъпленията им, Божков свири сбор на останалите от задкулисието, за да атакуват властта с партиен проект. И той вече е факт.

Лъсна планът на Божков за дистанционно сваляне на правителството

Причината е прозаична – примката около босове като Божков, Цветан Василев, Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев очевидно се стяга, а правосъдието им чука на вратата.

Така, притиснати до стената, те започнаха да вадят милиардите, отмъкнати от обществото, за да създадат нова партия, оглавена от политбюрото на мафията.