Лично собственикът на фирма „Артекс инженеринг” Пламен Мирянов е предложил луксозния апартамент на Цветан Цветанов в кв. Изток в София. Това стана ясно от изказване на зам.-председателя на ГЕРБ пред журналисти в парламента.

След въпрос на репортерка - кой сайт да отворим, за да намерим апартамент на двойно или тройно по-ниска цена от пазарната, Цветанов отговори: „Госпожо, кой определя пазарната цена?”.

Той обясни: „Има данъчна оценка, която е задължено лицето да извади, когато продава или заменя свое жилище и купувачът, който продава, също трябва да направи всичко това. Спазил съм всичко това и разговорите, които сме водили, и това, което съм изповядвал като сделка – това е в законовите норми.”

След питане дали е морално, Цветанов отговори с контравъпрос: „Ама законово ли е?”

След въпрос на „Флагман” - по обява в интернет ли е намерил офертата, зам.-председателят на ГЕРБ призна: „Не, просто съм се видял с г-н Мирянов, с когото съм се запознал на едно обществено събитие, което беше през 2017 г. Така сме се запознали.”

Цветан Цветанов обясни, че няма от какво да се срамува. Той каза, че атаката дошла от БСП и Румен Радев.

Разследването обаче е на „Свободна Европа” и на неправителствената организация „Антикорупционен фонд".

След въпрос дали „Свободна Европа” е свързана с БСП, Цветанов отговори: „Вижте, не свързвам никой с никого. Всяко едно медийно пространство си има своята политика. Всеки прави това, което иска и иска да направи съответната новина. Поздравления на тези, които направиха тази новина, защото виждате, че два дни ние вече не говорим за БСП, не говорим за това, което се случва там. Това е съвсем нормалното, хубаво тактическо мероприятие, което може да отклони обществото от тези теми и да фокусираме вниманието върху ГЕРБ.”

Цветан Цветанов не отговори каква е всъщност цената, на която е купил луксозното си жилище, до което през личен двоен гараж се стига с отделен асансьор.

Той обясни, че е направил заменка с два свои апартамента и е доплатил 100 000 лв.

По повод информацията, че кумицата му Ваня Колева, която е зам.-министър на спорта, също си е купила изгодно жилище в същата сграда, Цветанов каза, че съпругът й имал високи доходи и можел да си позволи това.

Борис Ячев от „Обединени патриоти”, който е шеф на парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интерес, също коментира казуса.

Той заяви, че към момента сигнал при тях не е подаден. Засега нямало нагласа да се занимават с проблема.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!