Председателят на Националния комитет на Демократическата партия Джейми  Харисън заяви, че партията ще излъчи кандидат за президент до 7 август чрез виртуално гласуване и се ангажира с "открит и честен“ процес на номиниране, съобщава Ройтерс.

По-рано вчера вицепрезидентката Камала Харис бързо затвърди подкрепата за кандидатурата си за президент и си осигури ангажименти от стотици делегати на конгреса.

Харисън посочи, че ако само един политик, например Камала Харис, си осигури подкрепата на най-малко 300 от 4600-те делегати на предстоящия конгрес на Демократическата партия, то гласуването ще се състои още на 1 август.  Ако има няколко такива претендента, гласуването ще започне няколко дни по-късно, но ще трябва да приключи до 7 август.

Номинирането на кандидат за президент чрез виртуално гласуване преди партийния конгрес на 19-22 август в Чикаго, Илинойс, ще превърне конгреса в чисто церемониално събитие, посочва "Ню Йорк таймс".

"Искам да ви уверя, че се ангажираме с открит и честен процес на номиниране“, заяви председателят на Националния комитет на Демократическата партия Джейми Харисън пред репортери в конферентен разговор.

„Предстоящата работа може да е безпрецедентна, но ние сме готови да предприемем прозрачен, бърз и организиран процес за придвижване напред като единна Демократическа партия.“

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!